Qeewah fyller 10 år 2


Min bästa vän, min ständiga följeslagare, fyller år. Den varelse jag litar på mest. Du som alltid stått vid mina sida oavsett, även när alla andra lämnat. 

Många är de berg vi bestigit. Många är de mil vi färdats tillsammans till fots bland bergen, på slädar, på hjul genom Skandinaviens norra delar, på fyrhjulingar tränandes hundspann där du själv ibland varit med i spannet. Har du inte sprungit i spannet har du varit lös runt omkring, vakandes över oss. Du har sprungit otaliga mil i sina dagar. 

Vi har stått tillsammans på det europeiska fastlandets nordligaste punkt och blickat ut över havet, vi har badat i söderns salta hav. Vi har vandrat över fjäll, så många att vi sedan länge tappat räkningen. Du har försvarat mig när ingen annan gjort det, du har tröstat mig när ingen annan vetat att jag varit ledsen. 

Du har varit med under – i princip – hela mitt vuxna liv. Vi har sett saker de flesta människor aldrig kommer se, vi har varit på platser dit otroligt få människor varit – om ens någon. 

Du är urmodern, ditt blod rinner i de flesta hundar här. Du bär inom dig en uråldrig vishet få människor förstår att se och uppskatta, du bär en vishet få hundar någonsin är i närheten av. 

Våra väggar kommer skiljas under de närmsta åren. Du vet det, jag vet det. Jag hoppas du stannar hos mig i några år till, men jag tvivlar. Jag kan se det i dina ögon. Att du vet. Du vet att slutet för din vistelse här närmar sig sitt slut. Glöm aldrig att jag uppskattar det arv du lämnat. Glöm aldrig att jag älskar dig, och alltid har älskat dig. 

Jag hoppas vi möts igen. I en värld där smärta inte finns, där tid inte finns. Men än så länge är du kvar här hos mig. Grattis på födelsedagen ❤ . 

// Lars 

print


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Qeewah fyller 10 år