Om oss


Qeenooks Sleddogs startades av mig, Lars Ähdel. Jag har under ett antal år haft slädhundar och även kört professionellt åt Peakpoints Slädhundar (hundspann.com) i Sälen med Anna Mönch och Peter Karlsson. Idag jobbar jag inte aktivt åt dom, men vårt samarbete fortsätter.   Jag är – utöver hundförare – även djursjukvårdare på Malungs Djurklinik.

Företaget är registrerat som enskild firma f.r.o.m 1a januari 2018, och innehar FA-skatt.

Nedan lite bilder från min tid som Fjällguide på Peakpoints:

Anna guidar några spann med gäster! Till skillnad från mig går det att ha närbilder på Anna för hon ser alltid glad/trevlig ut 😉

Kortturer på Hundfjället! Chilli och Doris i led, längst bak hundar från Qeenooks (Nanook och Hampus).

Halvdagstur, guidad av mig själv! Närbilder på mig körandes visas icke, ser som jämt grinig ut när jag kör påstår Peter. Det är självfallet en bildlig lögn då jag alltid är trevlig. Kanske bara kan se lite koncentrerad ut ibland. Typ.

På 3-dagars tur med gäster. Underbart väder, trevligt folk, god mat och så hade Anna packat ner chocklad!! Det är ordning på den kvinnan :D.

Ensamtur på Peakpoints leder, ”over the speedlimit”. Tur inte polisen var ute längs lederna den dagen, hade åkt fast för fortkörning (!).

Jag ute på guidejobb, detta är också Peakpoints fina leder i strålande solnedgång ?.

Kortturer med skrattande glada barn, speciellt när det sladdas lite i kurvorna och åtta starka huskies flyger fram i full fart kryssandes mellan onyktra danskar, diverse stadshundar, skidåkare, kexchokladätande barn (även vuxna) och så den där killen som glatt delar ut risifrutti från en gammal pulka. 

Peakpoints Mountain Hut. Inne i kåtan fikar vi runt kaminen kalla dagar, eller när vädret är dåligt. Dagar som denna fikas det i en soffa gjord av snö och täckt av renskinn med denna vackra utsikt. 

Peakpoints leder, egen tur. Samma här, hade polisen varit ute hade det blivit sura miner över hastighetsöverträdelserna! 

På väg in till fikat! Peakpoints Mountain Hut till vänster i bild, snötäckt! 

Fikavakt. Lär unghundar bete sig. Är dock inte helt säker på om det egentliga syftet var att Sandra skulle lära mig bete mig. Det kändes lite så det gjorde det.

Ytterligare solig morgon vid kåtan. Underbart att vara själv däruppe och invänta några spann med gäster . 

Doris ❤

Kortturer i Stöten. Råkade hamna i princip inne i skidskolan. Hundarna och jag funderade om vi skulle ha lite dragkamp vi också men det fanns kexchoklad och kött så vi käkade istället :).