Hundspannsturer


Äventyr med hundspann i Vildmarken!

Välkommen att uppleva Vildmarken i Dalarna med oss! Vi erbjuder hundspannsturer vintertid från vår kennel, belägen djupt in Finnmarkens skogar. Här får du träffa många nya fyrbenta vänner, sociala och trevliga alaskan huskies, som kommer ta med dig på ett oförglömligt äventyr ut i vildmarken! Upplev hur det känns att glida fram bakom hundarna, höra deras andetag och slädens medar som knorrar mot snön. 

Prislista:
En tur som ovan kostar 725kr per vuxen person och 550kr per barn (upp till 12 år).
Då ingår hundspannstur inkl. köra själv om man vill, fika med ren- eller älgklämma (beroende på tillgång) + godbit, kaffe/thé eller varm choklad. Till de minsta finns även saft (varm/kall). För att boka, använd formuläret nedan eller maila lars@qeenook.se

Vi kan även ordna flerdagarsturer, turer ovan trädgränsen på fjällen och större turer med konferensgrupper. För priser och mer information om dessa, använd formuläret nedan eller maila lars@qeenook.se med din förfrågan.

Vi kör även dig med rörelsehinder, uppge nedan vilken typ av rörelsehinder det är under övrigt och om du har assistans/personal med dig så ska vi göra vårt bästa för att det ska fungera så bra som det bara går! Ett rörelsehinder är på inga vis inte ett hinder för att få uppleva känslan av att åka hundspann! Gäller även barn med rörelsehinder.

För större gruppe, företag, organisationer och föreningar kan vi anordna kortare turer med eller utan att få lära sig köra själv. Öppen eld med fika ingår. För priser gällande detta, kontakta lars@qeenook.se med din förfrågan.

 

Äventyret börjar med att vi träffas på kenneln, går ut i hundgårdarna och hälsar på hundarna innan vi fördelar dom mellan spannet och sätter in dom - sen far vi iväg! Ett spann körs av mig, och ett spann av gästerna - självklart får man tydliga instruktioner innan och man kör alltid bakom mig och mitt spann.  Turen tar ungefär en och en halv timme, när vi kommer tillbaks till kenneln hjälps vi åt att sela av och gosa hundarna innan vi avslutar med en fika i vår kåta där en varm eld, ren- eller älgklämmor, kaffe eller varm choklad väntar på oss!

Självklart ingår gott om tid för hundgos och prat, möjlighet att ta bilder och få insupa känslan av Finnskogens vildmark!

Självklart ingår även att få träffa Nanook - The One and Only. En av de mest speciella hundar som någonsin fötts. Eller ja, ingår och ingår, man har som inget val när det gäller Nanook - han kommer hälsa och berätta att han finns vare sig man vill eller inte. Speciell är en underdrift gällande den hunden. Alla borde få ha en Nanook i sina liv, och alla barn borde få växa upp med en Nanook. Han må se lite grym ut ibland, men det är världens mest genuint snälla hund. Han är dock som han är, och han lär aldrig ändra sig. 

Bokningsförfrågan