Hundarna


Kenneln består idag av 11 individer inklusive valpar, mestadels alaskan huskies/huskymixar men även två siberian huskies. Vi kommer rikta in oss på enbart alaskan huskies i framtiden, helt enkelt för att det är den främsta slädhundsrasen och vår favoritras.

De flesta av våra hundar bor utomhus, i väl tilltagna hundgårdar. För det mesta går dom alla tillsammans i en stor inhägnad på ca 800m2, med 16+10 kojplatser totalt. Vid löp och om vid t.ex sjukdom delar vi upp dom, eventuellt sjuka hundar bor inne tills dom är friska. Vi har valt att ha dom i "storflock" då vi tycker det fungerar bäst för oss just nu. Vi kan dock dela upp dom i fyra eller fem hundgårdar om vi skulle vilja. Vår minsta hundgård är på ca 80m2, den största på ca 200m2. Hundgårdarna är väl anpassade efter hundarnas liv, och med dess miljö ger dom hundarna en god möjlighet att få utlopp för sina naturliga beteenden (gräva lyor, leka i skog och mark, smyga bakom träd, roliga födosök, osv). De flesta av våra hundar bor som sagt utomhus, och vi vill att de ska ha det så bra som möjligt är, därav tilltagna utrymmen med goda berikningsmöjligheter. Dessutom ger det valpar en oerhört god start att få växa upp i en större flock, att få lära sig regler och språk. Samt att det gör det så mycket roligare att umgås med hundarna när man ser att de njuter av sin boendemiljö.

Hundarna äter färskfoder, antingen V&H eller ett annat norskt märkte vid namn V.I.P (kycklingvarianten), och/eller torrfoder som också kommer ifrån V.I.P och tillverkas i Tyskland. Använder V.I.Ps torrfoder för att det fungerar bra även vid hård belastning, och att alla hundar vi hittills provat det på fungerar bra både i magen och arbetsmässigt. Så i princip spenderar våra hundar sina dagar utanför arbete med att leka i hundgården, tugga råa ben och solbada på hundkojetaken.

För mer information om respektive hundras, se menyn till höger där man under respektive ras också kan läsa om varje enskild hund på kenneln. Nedan finns också en lista över samtliga hundarna med lite mer information om varje enskild hund.

Våra hundar