Nanook


Hane

  • Tilltalsnamn Nanook
  • Födelsedatum 2012-10-29
  • Färg Black and white
  • Moder Lydia
  • Fader Ronny
  • Stamtavla.no 44422
  • Smeknamn TheOneAndOnly, Nanoo, Nanookeeen
The one and only. Hunden, myten, legenden.
Hunden vars envishet får en gråhunds envishet att blekna och försvinna i jämförelse. Men man har ju en jävla bra förklaring till gråhårigheten när man blir gråhårig, det har man ju. 
 
Fanns det en mensa-klubb för hundar vore han ordförande. Pratar mer än Jonas Gardell på fyllan. Inte för att jag vet nåt om Jonas Gardells dryckesvanor men man kan la tänka sig. Lite fantasi liksom.
 
Hur som helst, tillbakas till Nanook. Jo, han har som långa samtal med människor. Speciellt då han anser att nåt ska göras på nåt annat sätt eller snabbare. Morrande prat, skrämmer slag på både folk & fä. Hjälper det inte att prata drömmer han till en med tassen. Kan låta charmigt, och det är det la. Men inte fyra på morron. För Nanook bor liksom inne. Inte för att det var min tanke eller påhitt.
 
Bo-inne-grejen kom han på själv 6 månader gammal och massakrerade hundgårdar, burar, låste upp dörrar osv tills jag gav upp. Som sagt, en gråhunds envishet är som en fis i rymden jämfört med det här. Allt kan hända runt den var hunden. Och då menar jag allt. Bokstavligen. Det mesta orsakar han själv, medan andra saker verkar hända bara för att han är i närheten. Han har en min för varje situation. Man har aldrig tråkigt med Nanook. Han måste upplevas, inte säker på att det går att förklara.
 
Den snällaste hund gentemot andra hundar jag träffat. På kurs när andra hundar tuggar efter honom, ignorerar han dom fullständigt. När han inte behövs för kursverksamheten minglar han runt bland deltagarna, kelar och letar godis.
 
Once-in-a-lifetime hund. Inte bara som slädhund, utan som hund överlag. Älskar honom trots att jag den dag våra vägar skiljs kommer vara både gråhårig och flint.
 
Kommandoledare. Går i alla positioner, bäst i led.