Hampus


Hane

  • Tilltalsnamn Hampus
  • Födelsedatum 2013-05-26
  • Färg Viltfärgad cremévit
  • Moder Heidiburghs Ghost Breeze
  • Fader Fugitive's Riddik
  • Svenska Kennelklubben SE38831/2013
  • Smeknamn Tjurnacke, Hamp The Champ
  • Stamtavlenamn SKK Heidiburghs Hampus

Herr tjurnacke. Inte för att han är tjurig eller nåt, han är bara byggd som en tjur över nacken. Helt omöjligt att få ett halsband sitta normalt på den här med hans smala huvud och tjocka muskelnacke. Antingen sitter det normal men då kan han ta av sig det, eller så sitter det högt och ser dumt ut men han kan då inte få av sig det. Tur han inte går i koppel så ofta, det är det enda jag har att säga :P.

Fast nu var det kanske inte just hans halsbandsbekymmer som skulle tas upp här nej. Finns ju en del annat att värt att nämna om den här hunden. T.ex så har han gått i led sen han var 10 månader gammal, i ungefär den åldern gick han över ett fjäll i snöstorm i led när alla andra utom en ung Nanook inte ville gå. I och för sig inget stort fjäll så, men visar ändock på vilken typ av hund det här är. Sen dess har han gått i led, vid 1,5 års ålder gick han i led på kortturer inne på skidanläggning med sin dåvarande läromästare Doris utan problem. 

Som underförstått går den här hunden på i alla förhållanden utan att fundera, han tar spannet dit jag vill med eller utan spår. Går hårt oavsett distans, han är ren sprintavel men jag har bara kört och tränat honom för långa distanser vilket aldrig varit ett problem för honom. 

Mentalt är han en stabil hund, dock är han hård som sten i skallen. Vilket kan göra honom lite svår att uppfostra ibland, men han blev som bra ändå tycker jag ;). Aldrig varit några problem så heller, men han har några egenheter  jag aldrig riktigt lyckats plocka bort. T.ex får man f*n se upp när man är i hundgården, för den här kan springa rakt mot dig som en projektil och komma flygandes genom luften för att nocka dig. Eller ja, i hans värld är han gosig. I min och resten av världens värld rentav livsfarlig. Likaså när han ska gosa ställer han sig upp mot dig, och trycker till med tassarna i magen allt han orkar så man…ja, man kanske tippar kull ibland. Har lyckats lära bort det mesta av det här, men det är svårt när man är så glad säger Hampus :P.

Dock som sagt, dessa små egenheter övervägs helt klart över vilken fantastisk hund han är. Han är väldigt vänligt sinnad, ligger mer än gärna i soffan och gosar hela dagar och är fantastisk med valpar. Vänlig mot barn. Och han kan vara en av de bästa slädhundar jag kört.